Kerk, brug, haven, molen en gracht in Ravenstein Verkeersbord Ravenstein
 Home Ecard Links Agenda Nieuws SubPagina Prikbord Bereikbaar Info 
Ravenstein is een brabants stadje gelegen aan de maas. Deze stad is zeker een bezoekje waard voor iedere toerist. Het historische stadsgedeelte bezit twee kerken, een molen, vele pittoreske huizen, en oude stadspoorten met zijn vestingswerken uit de tijd van het kasteel van Ravenstein. Wandelaars, fietsers en ook automobilisten zullen met een tocht door en om Ravenstein betoverd worden door haar schoonheid. En als u trek heeft gekregen van al dat moois zal een van de vele restaurantjes die Ravenstein rijk is uw honger stillen.

Agenda van Ravenstein



Heeft u iets voor de agenda? Neem dan meteen contact op met de redactie, zodat we uw agendapunt z.s.m. online kunnen zetten!

Nieuws over Ravenstein

Vechtpartij had niets te maken met rechts-extremisme
De vechtpartij die vorige week plaatsvond in Ravenstein en die afgelopen vrijdag leidde tot een dreigende vergelding had niets te maken met de hangjeugd op de Bleek of met de (eventuele) aanwezigheid van rechtsextremisten in Ravenstein.

Vrijdagavond probeerde een groep van dertig jongeren uit...
lees meer

Overval op slijterij in Rave...
Ravenstein bij Kaarslicht
Aanrijding tussen vijf auto'...
Twee jeugdige inbrekers betr...

Geschiedenis

Ravenstein kreeg in 1380 stadsrechten. Het stadje bleef eeuwenlang bestuurlijk een eiland tussen Brabants en Gelders gebied: het Land van Ravenstein was van 1397 tot 1629 Kleefs, behoorde vervolgens tot Neuburg-Palts.

Vlag van Ravenstein

Omdat Ravenstein buiten het gezag van de (protestantse) Staten-Generaal viel, was het net als enkele vergelijkbare stadjes aan de Maas een toevluchtsoord voor katholieken en vestigden zich er verschillende kloosterorden. Pas in 1805 wordt Ravenstein Nederlands.
Ravenstein bij Kaarslicht

Zaterdag 15 december vanaf 19.00 zal het evenement "Ravenstein bij Kaarslicht" aanvangen.
Meer Ravenstein bij Kaarslicht
Stadjeravenstein.nl is gemaakt door Active webdesign